Feber

I går fick Lisen feber och förkyldning fast hon går på penicillin, så nu har hon fått i sig virus oxå!! Kul not!!
Pratade med en sköerska på vårdcentralen och henne har jag pratat med innan och hon e alltid sur. Jag sa som det var att jag och Lisen har halsfluss och att läkaren på akuten sa att Gubben skulle testas. Då blev hon sur och sa -Vem har sagt det. -Ja den läkaren är på vårdcentralen och vi träffade honom på akuten i lördags, sa jag. -Ja men vi testar inte hela familjen om man inte haft det flera gånger, sa sköterskan buttert. - Jag bryr mej inte om hur det brukar göras, jag och Lisen ska inte behöva äta flera kurer penicllin, sa jag. Ja han ska få ett test gjort, sa hon lika buttert. Sen sa hon att de skulle göra ett snabb test men de syns inte den halsflussen som vi har, bad henne då om en odling men det behövdes inte för det syns ändå senare om man har haft det en längre tid, enligt sköterskan
Kollade upp detta med labb men de säger att det syns bara streptokocker A (stavas??) och vi hade ju D. Men gubben får väl kolla detta först så får vi se!   

Halsfluss x 2

Nu i kväll har jag och Lisen varit på akuten för att kolla hennes hals som svullnat, och mycket riktigt hon har halsfluss och går nu på en lika dan kur som jag har. Dubbel attans. Läkaren rekomenderade oss att kolla gubben oxå så det ryker han på i veckan.

Halsband

Har gjort ett till virkat halsband i rosa.


Katt

Den här katten har mamma stickat och sedan tog jag med den hem när vi delade sakerna efter henne. I dag sydde jag ihop den och sydde dit ögon vet inte im det ska dit en mun oxå. Blir nog min nya systerdotters katt.


Halsfluss

Har varit på vårdcentralen och fick ta svaljprov som de skickade på odling och i går fick jag svar att jag hade halsfluss och fick penicilin. Det är väl lagon bra att äta det nu så är jag nog ett lätt byte för influensan när den kommer!! Attans oxå!!

Halsband

Har virkat ett halsband, kul var det så det lär bli fler!!


Nu blommar ek golvet!!

Jag och Lisen har gjort blommor av ett "garn" som är platt (den blå är färdig med en brosch nål på baksidan) och av bomulls garn en pryder min korg med bomulls garn.


Mobilfodral

Virkat några fodral till mobilen!!


Slut..

på semestern!! Jag fattar inte vart tiden har tagit vägen. Men nu är det ingen återvändo, så det är bara till att jobba!!

Närbild

på begäran så sätter jag in en närbild på sjalen ; )


Min gladsjal

Har blivit klar med sjalen!! Den var kul att göra men jobbigt att fästa alla trådar ; )


Jobbigt

I dag har jag varit i Spenshult på Reumatiker sjukhuset och fick svar på alla prover att de var ok förra gången jag var där men att jag hade för hög sänka och den var ännu högre (kan bero på en förkylning som jag har) men de kan inte säga rakt ut att det är reumatism. Just när jag skulle visa min skrovliga finger och fråga om Psoriasis så frågade läkaren om vi hade det i släkten. så nu ska jag få komma till en hud läkare som ska kolla om min värk kan komma från det. Vet inte vilket som är värst att ha!!??

Blir tokig!!

Nu har jag tagit en paus!!! Håller på att fästa alla trådar på sjalen som jag gör, vill att den ska bli färdig NU!!!

Dagar som går.

Ja nu var jag inne på min sista semester vecka!!! : ( Fattar inte vart tiden tagit vägen och håller på att få lite ågren för att det roliga snart tar slut, Men jag brukar ha ett litet knep som gör det lite lättare att se framåt. Jag brukar boka in en del roliga saker att göra veckorna efter semestern så blir det något att se fram emot. Måndagen som jag börjar jobba så ska jag tex åka på Stick café på kvällen!!

Det bidde en rosa

Har virkat en rosa/ cerise bakelse i dag. Lisen har bakat blåbärs paj så lite värklig fika ska vi väl få i oss idag.


Färsk virkat för dagen.

Har virkat ett bokmärke att tex ha i kokboken.
    


Onsdag = loppis

I dag har jag och Lisen varit på stan och kollade in Erikshjälpen. Det  blev en del fynd. jag har länge haft en vit keramik kanna och viste att det fans en liknande skål på Erikshjälpen. Glömt att köpa den i flera veckor men i dag så köpte jag den och en kork hemma som passade till blir perfekt till mjölk och sockerbitar. En blå & en brun vas, 4 keramik "glas"  med i fiskar på (bara 1 med i bild) & en mjukis Diddilina.


Glömde...

.. att visa vad jag gjorde igår. en mini bakelse att hänga i nyckelknippan eller kanske i ett halsband


Ny liten kompis

Här sitter Lisen och myser med min systers dotter. Lisen sa på kvällen att hon nog luktade bebis, klart man vill behålla en sån stund i evigheter.


Polkagris

Min kompis Mika kom med iden och så här blev den. men nästa ska jag göra med fasta maskor. Blir nog fina att ha i granen till jul. 


Virkat

Har varit lite febrig någon dag men nu hoppas jag att det gått ur mej för jag har varit duktig och vilat. Lisen och gubben har varit i stan och fixat tandställningen & nu e de och lägger i båten.Bättre sent än aldrig!! Här kommer en bild på dagens arbete.


Vilodag

I dag har jag vilodag ; ) Igår hade vi "släktträff" min låtsas moster och hennes familj och syrran med familj var här. det blev en nätt summa på 13 pers. Vi hade fixat och donat hemme och lagade rådjur sadel, potatis, sallad, till kaffet blev det glass, maränger & sås. Skönt att vädret var så pass bra så att det gick vara ute och ha dörren öppen utan att frysa ihjäl. Jag och Lisen kunde inte somna på natten så vi gick ner och tog natt macka. då hörde vi ett evigt jamande, det var Svinto som kommit hem. Vi kallar honom skrik & gap katten !! ; )

RSS 2.0