Blommor!

Så här fina körsbärsblommor har vi inne, de slog ut bara på någon dag

Jag avskyr att skriva löner...

... det är det tråkigaste jag vet att sitta och "bläddra runt " i papper!!

Liten lapp

Virkade en liten lapp av ett trasmatte nystan i går & så här blev resultatet!!



Lördagen = Loppis

I  går var jag på loppis (Lisen var hemma med gubben med feber och förkyldning)
Köpte en röd skinn plånbok, 2 lampor till värmeljus & en zink kruka. På bilden fattas en fyrkantig glaglyckta till värmeljus som jag ska virka runt & en tempur madrass som var som ny och kostade 30 :-



Virkat!

Det här har jag bland annat gjort idag!
Ett virkat fodral till en glasvas!





:)


Sjuklingar!

Jag skulle ju vara ledig i dag och göra massor men jag har iallafall gjort "bakelser" (se nedan) det får räcka med lugnare övningar i dag för i går så fick jag ryggskott och jag kunde inte stå på benen på ett tag. I dag är jag öm i ryggen men det går bra. Lisen blev jätte förkyld i går med rinnande näsa och ont i halsen. Så idag tar vi det lugnt!!

Kalsa i söndags

I söndags hade vi kalas för Lisen och fina blommor och presenter fick hon. Tårtan köpte vi på City Gross och var jätte god.


Loppis i onsdags

Var på loppis i onsdags som vanligt och mina fynd ser ni på bilderna....





Dagens bravader

I dag har jag gjort några bakelser, ingredienserna är:
1 skumgommi boll
1 tuss vit ull
några cm spets ev också sidenband
4 -5 fina nålar
bakas i ca 20 - 30 minuter ; )


LÖRDAG

I dag vaknade jag lite över 5 på morgonen när en av katterna skulle ut och då först märkte jag att det inte var så mysigt i min säng!! Hade sovit med täcket med en filt över mig och var dyngsvett så när gubben släppt ut katten så "tvingade" jag honom att byta lakan så gick jag och duschade. När jag hade stökat färdigt så gick jag och la mig i rena lakan och nytvättad pjamas och somnade så gott och sov till 10. Så det kan bli.
När vi kommit upp så åkte jag & Lisen till stan Erikshjälpen så klart där köpte jag en glasflaska som passar till gamla plastkorkar, 2 st mini glas kupor, en benvit nalle,  grön ull tröja, T-shirt ballongkjol till mig, skor & Jeans kjol till Lisen. Sedan Gick vi till en Outlet som ligger i samma hus där köpte vi sneakers och shorts till Lisen (utlovad födelsedagsprecent). Sist for vi till Citty Gross och köpte mat och fika till i morgon som vi ska ha när vi firar Lisen med släkten.
Kram Bittan



     

Sjal

I dag har jag stickat färdigt min sjal, kommer att passa bra till jeans nu i vår.
Kram Bittan
 

ONT!!

I går var det massage och det gick bra tills jag skulle vända på steken, då sträckte jag mej i ryggslutet!! ATTANS!!!! På morgonen så var jag stel och hade ont men med salva och värktabletter så har jag leat till mej. Hoppas att det håller sig lugnt nu.
Kram Bittan

Lera!!

Jag & Lisen kladdade med lera härom dagen och det var riktigt kul!! Vi tryckte i stämplar med bokstäver och bilder i de olika bitarna. Så här blev en del av resultatet
Kram Bittan


                                           
                                                                                                             

Ett minne

De här väskorna fick jag och min storasyster av vår mormor när vi var små, de är virkade av plastpåsar och jag tycker de är så fina!!

Kram Bittan
                                                      

Minnet är bra men kort!!!

Känns det igen?? Därför har jag gjort klämmor av musfällor och målat på dem & gubben har borrat en försänkning överst på baksidan så man kan hänga upp dem.
Kram Bittan



 

Loppis

Jag tröttnar aldrig på att åka på loppis det är så spännande detta belv veckans fynd!!
Brun skinnväska som passar till min bruna halsduk som jag själv har gjort, rotting korg långt stearinljus, och virkad duk



   
Lampan på skrivbordet var ett fynd för 30:-




      
Kram Bittan

Inrednings mani!

Har satt i  torkade blommor i 2 st runda keramikskålar som var lagom att sätta ovanpå varandra. De är formade så att man sätter blommorna runt om i en yttre kant, knepigt att förklara!! Har oxå pyntat om ett bord lite.
Så här blev det!!
Kram Bittan


            

Våren är här!!??

Det är ett underbare väder ute idag så nu ska jag gå och fixa till mej och gå ut.......

Solkatt

Kanske ska Tussa få prova på att gå ut men vi har inte bestämt riktigt. Det känns nervöst, men hon märker nog att det är varmare ute för i dag har hon gnällt och vill ut.
Kram Bittan





Musikalen

Allt gick jättebra igår det var lite fnissigt innan Lisen skulle in på scen, men det gick bra.
Kram Bittan
                                                       

"Svansjön"

På en åker en bit här ifrån så går det fullt av Svanar, Canada gäss & andra fooglar och de värkade inte speciellt skygga.
Kram Bittan
                                                       

Kanelbulle

Har virkat en kanelbulle har inte hunnit med att sy dit pärlor på så jag strödde på grovsalt. Garnet var lite väl brunt så det blir nog chokladbröd av resten och en kant på halsduken som jag håller på att sticka.
Kram Bittan




                                                  

Garn!!

I går var Lisen hos sin kompis på eftermiddagen så passade jag på att loppa på två loppisar. På första så köpte jag en väska till Lisen för 5:- . Sedan bar det i väg till nästa ställe där köpte jag 2 värmeljus glas som jag ska virka runt & 2 ljusbruna & 2 mörkbruna virkgarn. Ska försöka att göra kanelbullar (virkade) som jag sett på en bolgg!!!

Kram Bittan




                                                         

Grattis Lisen!!

Lisen har fyllt år och det var den 12/3, Vi firade på kvällen för att vi skulle alla iväg och gubben åkte redan kl 05,30 och då ville jag och Lisen sova. Jag tyckte att det kändes konstigt att inte fira på morgonen men jag tvingade upp Gubben idag för att sjunga vilket han inte gillar. HaHa men sång blev det ialla fall !!
Kram Bittan

snö = ingen täckning

Så fort det blir tex snö så går det inte att gå ut på internet. Nen i dag får jag väl hoppas på att linjen håller tills jag har bloggat klart!! I dag ska Lisen vata med i en musikal och de ska ha 2 föreställningar i dag. I torsdags så var det 2 föreställningar för skolorna och det gick bra! Så nu sjunger Lisen i badrummet och sminkar sig riktigt hårt för annars så syns det inte från scenen, har jag lärt mej!
Kram Bittan


Lördag

I dag har jag Och Lisen varit i stan och först loppade vi, jag hittade flera glas som jag ska virka runt och så kan man ha dem med värmeljus i. Lisen köpte en Puma tröja, kjol och en väska. Sedan köpte jag en cykel som jag kollat på i veckan, typiskt att det regnat hela dagen och så ska det nog bil i morgon med. Jag vill att det ska vara sol så det kommer fram lite blommor och så det går att påta i trädgården.
Nej nu ska jag dricka ett te som heter Dyngjänta det är köpt i Härnösand och är jätte gott!!! 
Kram Bittan 

Roligt & tråkigt

I dag på jobbet så var det ett evigt springande och många lyft så jag är öm i axlarna och fotvristerna. På rarten var jag på Eikshjälpen och fyndade, det blev 3 keramik skålar med lock, 2 svarta tallrikar, en ljushållare från Two fases, 2 konservburkar  med ljus i. Jag känner att jag blev nöjd med dessa fynd.Mitt i detta glömde jag kolla efter om det fanns några ljuslyktor som jag kan virka runt, men det får bli nästa gång.
Kram Bittan


Jobbat

I dag har jag jobbat, men det känns inte något kul längre!! Vi som är butikskonsulenter kommer att bli uppsagda. Det kommar att ske i flera etapper i April, Juni & September. En del har redan blivit uppsagda men jag har inte fått något meddelande om detta än, kanske är det för att jag har jobbat så länge med detta. Hoppas att jag hittar något annat, men hur lätt är det. Jag lär få lappsjuka här ute om jag ska gå hemma om dagarna.
Kram Bittan

Ett evighets göra

Har börjat med att sticka en halsduk av ett garn som jag hade några nystan kvar av, det lär ta tid att bli klar med detta för jag vill att den ska bli låååång. Kram Bittan



Ledig dag.

I dag har jag varit med Lisen till tandläkaren för att hon skulle dra ut den sista tanden innan det ska in tandställning. Det var knepigt att få ut den, det krävdes 3 omgångar med bedövning och sedan så drog tandläkaren så att jag trodde att det skulle bli löständer i hela käken. Hon har jätte rötter och den här var krokig på roten så det var nog därför som den satt så hårt. Innan vi åkte hem så handlade vi på Ica, sedan har dagen bestått i snötall stickning, virkning och tvätt av kläder.
Nej nu är det kvällsmat på gång
Kram Bittan

Vårpromenad.

När vi var ute och gick i solen så kollade vi i trädgården efter om det fanns några vårtecken och vi hittade en liten snödroppe som stod ensam i gräsmattan. Det brukar komma krokusar men det är nog lite senare.
Kram Bittan




 

Armband och halsband

Har gjort lite olika armband och ett halsband, de vita e de senaste jag gjort. Kul för de går rätt fort att göra.
Kram Bittan
       

Virkade fodral.

Nu har jag fått fnatt på att leta glasburkar som e lite tjockare i glaset så att man kan elda värmeljus i dem och så virkar jag runt dem. Här kommer nya bilder på detta.
Kram Bittan
                   

Nu e det full rull igen

Här har det varit lite slött med datan för vi hade gjort slut på den mängd mb som vi får för 99:- men nu går det undan igen. I går var jag och Lisen på loppis och det blev kläder, kaktång, fotoram, fyrkantig glasburk (som jag virkat runt) blått ljus fat. Sedan var vi hos min kompis som hade köpt ett par byxor till mej när hon var i Göteborg, de sålde sådana i stan innan men har slutat med det och hur ofta är jag i Göteborg??!! Typ aldrig. Stort tack till Mika. Utan dej hade jag fått gå med rumpan bar ; )
I dag har jag börjat med att sticka en halsduk och kollat på Lets dance för det missade vi i fredags då vi hade plastparty här som blev väldigt lyckat och fast än att det snöade så under tiden så kom alla hem lyckligt och väl!! Nej nu ska jag nog gå ut och kolla hur det är ute och om isen är fin.
Kram Bittan


RSS 2.0