Sjukhus besök!

Detta hände förra året när Lisen var jätte förkyld med hosta.
Vi åkte till Vårdcentralen och där sa läkaren att hon kunde testa med sin astma medicin & det gjorde vi ett tag men det funkade inte.
Då åkte vi till akuten och bad om slemlösande medicin. fick Lepheton och det tog Lisen ett tag sedan blev det bara värre.
Vi åkte in till akuten en gång till & fick en ung läkare. Jag berättade vad som varit och att hon måste lyssna på Lisens lungor länge, hon sa att det höll på att bli lunginflammation så då fick hon penicillin blev symtomfri på ca 1 dygn.

Nu har hon samma sorts hosta så jag ringde till Apotekets fråge linje. Kollade med dem om hur länge man ska vänta med att gå till läkaren och jag berättade att det inte verkade som att den slemlösande medicinen hon fick förra året, den hjälper inte. Då säger hon att den är inte slemlösande utan dämpar hostan och vidgar luftrören, hon ska ha mollipect på dagen och Lepheton till kvällen.

Jag höll på att spricka så förbannad blev jag, läkaren hade gett oss fel medicin!!
Ringde till akuten och de sa att vi skulle komma in, när jag frågade vilken läkare det var så sa de att det var samma läkare som vi hade förra. Vi åkte in och jag sa till honom som det var att han hade gett oss fel hostmedicin förra året och att hon fått lunginflammation av det. Svaret vi fick var att det inte finns slemlösande fast det står i Fass och att det inte är vetenskapligt bevisat. Ta honung det är bättre, sa han.
Vi gaggade med honom i ca 15 minuter sedan gick vi ut till sköterskan som e vår granne och berättade vad som hänt och hon diskuterade med en annan sköterska om att han inte lyssnade. Vid det här laget så grät Lisen av trötthet och vår granne följde med till läkaren och då fick vi ett recept.

Den kommentaren vi fick när vi kom tillbaka var att  - Hon hade inte lunginflammation, bara nästan. Det kollade han in på datan. Det svar jag gav honom var att ska det behöva gå dithän en gång till!!

Får det verkligen gå till på det här viset, som tur är så är Lisen piggare nu!!
Kram Bittan

Terapi!!

Dessa har jag gjort av ull tröjor som jag har tvättat för varmt så att de har filtat ihop sig, sedan har jag virkat kanter på dem. Kul för de gick jätte fort.
Kram Bittan

                              

Tjusigt tycker jag!!

Var och kollade på en loppis förra helgen och hittade den här skapelsen for 30:- Har satt i bandet själv men det ska bytas ut tlii ett som är mer  exakt i färgen. Hänger som en prydnad i vårt "dressing room"!!
Kram Bittan
                                                      


Trevlig helg!!

Den här veckan har varit jobbig, har haft ont i magen och oron har tagit musten ur mej. I torsdags fick jag för mej att kolla om jag kunde få ta min spruta lite tidigare ( sprutan är för att jag inte ska få cystor), tänkte om det var att sprutan började sina att det gör ont i magen. PEPPAR PEPPAR jag har inte ont i magen nu så det kan nog vara så att jag kom på varför jag hade ont. Har tid hos kirurgen på tisdag & dit går jag ändå för att kolla så jag inte har fel.

I onsdags var det loppis & det var riktigt kul gjorde super fynd!! 2 keramik muggar, Dramaten vagn från 10 gruppen, keramik te kanna. Den sistnämnda har jag muggar, krukor och ljuslycktor från samma keramiker, fattar bara inte vem det är som gjort dem för det är så luddigt skrivet i bottan.

Fredagen jobbade jag lite & Lisen var hemma och super förkyld med hosta!!

Kram Bittan

Tjenare!!

Har inte orkat blogga på ett tag, men kommer väl snart igen. Har fortfarande ont i magen på vänster sida och det tar mycket energi av mej. Idag så pratade jag med en sköterska på kirurgen och hon kollade på tiderna som fanns och då såg hon att det fanns en återbudstid på tisdag så den tog jag direkt.
Har varit ledig i dag och ska inte jobba fören fredag för de inventerar på City Gross så jag har städat i dag och plockat undan massor.
Kram Bittan

SNÖ

I dag på morgonen var det ett evigt snöande med stora tussar som singlade ner, men på gatan blev det bara slask och vatten så det blir lagom härligt om det fryser!! När jag jobbat klart så blev jag bjuden på lunch av min kompis, det var jätte gott. TACK FÖR MATEN KOMPIS!!! Var och köpte garn i en liten bod på landet, ska virka på en kant på de handledsvärmarna som jag klippt till. Har tvättat dem för varmt så att det filtat ihop sig lite. Hängt tvätt och sorterat papper, OH så kul!! Nu e det Bygglov måste kolla!!
 Kram Bittan

Tjenare!!

Har gått lite på halv fart i några dagar för i onsdags kväll fick jag ont i magen, i torsdags var jag och kollade om det var en cysta på äggstocken ( har bara en kvar). Men efter en nogran koll så var det inte det, kan vara kramp i ärret och sammanväxtningarna eller ett brock. Det senaste alternativet ska jag försöka få kollat i morgon. Nog on detta igår var jag och Lisen på Erikshjälpen och kollade hittade glasburk, tygråtta, bollero (som jag håller på att sy om till ärm och ben värmare) tyvär så glömde jag att ta kort före jag klippte isär delarna så ni får se efter bilderna senare. Lisen hittade lite kläder oxå. Sedan for vi ner till Vråens loppis men där köpte jag bara en mini pärm.
När vi kommit hem så var det full rulle, gubbens kompis och hans sambo var här med en bil som de testkörde samtidigt kom svärfar. Bara en liten stund efter skulle Lisen ner till sjön för att åka skrillor med kompisar till oss, gubben som oxå skulle med kom efter lite senare. Jag stannade hemma och förberedde maten för annars hade vi aldrig fått i oss någon mat i gå!! ; )
I dag är det lugnare men jag ska klippa gubben och en granne så de inte ser ut som de kommer från landet fast de gör det!!
Kram Bittan

Äntligen loppis!!

I dag har jag jobbat och till lunch köpte jag sallad som de sålde i fiskdisken, den innehöll diverse grönsaker, pasta, kräftstjärtar, räkor, musslor, pesto & romsås. Super gott!!! Sedan bar det iväg till loppis det har varit stängt äver helgerna. Jag fyndade "stövel hållare", virkad duk, värmeljus, stolsdyna
                                                              

Solen i dag

I dag när jag skulle till jobbet var det jätte risigt väder och så har det varit hela dagen, men jag har träffat en sol i dag!!! När jag just börjat jobba kom en kille som är ca 5-6 år och han är son till en jobbarkompis till gubben, han var och handlade med sin mamma. Vi pratade lite om lite av varje och när jag frågade vad de skulle göra idag så sa han att de skulle äta. När jag skulle fortsätta med arbetet så sa han - Ha en bja (bra) dag på jobbet! Det har jag levt på hela dagen!! En sån solstråle han är och han är så förnuftig och pratar som bara den!
Kram Bittan 

Ny vecka.

Ja då var det en ny vecka med arbete mm fikade med en plock kompis och lunchade med en av mina bästa vänner, det var jätte trevligt!! Sedan bar det av hem till tvätten och disken, inte så trevligt!! När Lisen kom hem så hade jag lagat mat till hene så jag kollade posten under tiden.
Bilden som jag tagit är från våran promenad i går och det var riktigt kallt så det bet i kinderna, kan tycka att det är vackert med snö, frost  & is men jag längtar till sommaren & värmen!!
Kram Bittan


                                                                 

"Nya" gardiner


I dag har jag bytt gardiner & kuddfodral i vardagsrummet det blev som ett nytt rum. Gardinerna är hemvävda av mamma eller mormor och som omtag har jag nålat fast virkad spets som min mormors syster gjort.
Kram Bittan

Vår underliga värld!

I dag när gubben skulle iväg till jobbet var det ca 17 minus ute och när jag skulle iväg någon timme senate var det snöfall. När jag skulle hem vid 16 tiden så var det duggregn & nu blåser det rätt bra. Jag kan inte komma ihåg att det varit något sådant här väder någon gång så hattigt!!
Har jobbat i dag och det gick bra att starta bilen trots kyla och senare blask. I morgon ska jag klippa mej och sedan blir det nog en tur till Ö&B. Ska kolla deras kuddar och gardiner som var i bladet. Loppis blir det inte på ett tag för de har stängt och jag får vänta tills den 14 Januari!! Attans vad trist!! Kram Bittan

Nu var det roliga slut!!

I dag var det bara att göra sig iordning för att åka till jobbet!! Det var inte så jätte mycket att göra som jag befarat, jag och Lisen festade loss på varsin bit smörgåstårta som man kan köpa i fiskdisken, på och i den så är det massor av " riktiga" räkor. När vi kom hem så fick jag lite pysselfnatt, har haft 2 likadana halsdukar liggandes och de blir inte använda så jag sydde ihop ena långsidan på dem och sedan sydde jag på andra sidan men lämnade ett långt hål i mitten så vips var det en långärmad bolero!
Kram Bittan
                                                                           

Vårt hus fryser!!

      Det här kortet är tagwt på vårt hus från vägen
:

Dagens runda.

Nu har vi kommit in från en runda på isen men den blev kort , vi höll på att  frysa ihjäl. Igår var det 17-18 minus här men det blåste inte, idag är det runt nollan och blåser som tusan. Vilken skillnad på vädret.
I dag har jag och gubben varit förlovade i 20 år!!!! Det är inte illa och det måste betyda att jag börjar bli gammal fast jag på testet jag bloggade om häromdagen visade att jag förlovat mej ung!! Hi hi!!
Skickar med lite bilder från vår utevistelse i dag


 
                                                                                                               

                                     
           Kram Bittan

Vart är jag???

När jag och gubber äntligen stigit upp och kollat termometern ute såg vi att det var 17 grader kallt ute. Attans vad kallt det kommer att vara, Lisen vill ner och åka skrillor igen, så det blir nog dubbla långkallingar!!
Kram Bittan

20 år sedan.

Nu den 6 januari så är det 20 år sedan jag och gubben förlovade oss, vi har inte hittat på något speciellt sätt att fira det men det är inte så lätt att hitta på något  allt är ju stängt och för sent såg jag något som jag skulle velat skaffa. En slags lykta som man tändet så flyger den iväg väldigt vackert vad jag kan förstå, Khom loy heter den. Tror att jag ska ge det tipset till 2 butiks chefer som jag känner att man kan sälja sådana till nyåret istället för att ha dessa förjordade smällare!!! Kan de säljas på Ica i Malmö så borde de kunna säljas i stan som ett kompliment!!!!
Kram Bittan

Bilden är ifrån deras hem sida

Extra mormor

Såg på 4 att man kan söka efter en extramormor genom en sida som heter just så, har länge tänkt på det och det slulle vara kul för oss båda vi har ju nästan ingen rellation med den äldre generationen. Det som var trist var att det inte fanns några träffar i vår stad! Hoppas att det kommer in några nu när det varit på tv.
 Kram Bittan

Vuxenpoäng!!

[x] Du vet hur man kokar kaffe
[ x] Du använder dig av en kalender
[ ] Du äger mer än ett kreditkort
[ ] Du vet hur man byter olja i bilen
[x] Du tvättar dina egna kläder
[x ] Du röstar
[x] Du kan laga mat själv
[ ] Du tycker att politik är intressant
totalt: 5


[x] Du kommer till skolan/ jobbet i tid varje dag
[ ] Du har alltid en penna på dig
[ ] Du har aldrig fått kvarsittning
[ ] Du har glömt din egen födelsedag minst en gång
[x] Du gillar att gå ut och gå själv
[x] Du har tittat på pratshower
[ ] Du dricker kaffe minst en gång i veckan
totalt: 3


[x] Du vet hur man diskar
[x] Du kan räkna till 10 på något annat språk
[x] När du säger att du ska göra något så gör du det
[x] Du kan klippa gräset
[x] Du kan få vuxna/barn att skratta utan att skämma ut dig
[x] Du kommer ihåg att vattna blommorna
[ x] Du pluggar/ jobbar när du måste
[ x] Du slöar inte i skolan/på jobbet
[x] Du kommer ihåg att mata dina husdjur.
totalt: 9

[x] Du kan stava till "erfarenhet" utan att kolla upp det
[ ] Människorna på Starbucks vet vem du är
[ x] Din favoritmat är hämtmat
[ ] Det första du gör på morgonen är att få i dig coffein
[x] Du kan gå och handla utan att köpa något du inte behöver
[ ] Du förstår politiska skämt första gången de sägs
[x] Du kan skriva snabbt
totalt: 4


[ x] Du har förstått att vädret ändras för varje timme
[ ] Dina enda vänner är från din arbetsplats
[x] Du har varit på ett tupperwear party -
[x] Du har förstått att ingen tar dig seriöst så länge du inte är över 25 och har ett fast jobb
[ ] Du har fler räkningar än du kan betala (BJ kommentar; va e det vuxen poäng i det??)
[x] De flesta av dina vänner är äldre än du
[x] Du kan säga nej till att stanna uppe hela natten
[x] Du använder internet varje dag
[ x] Din garderob har inte rensats på ett tag
[ ] Du kan läsa en bok och faktiskt avsluta
total:7

=27
Det måste ju betyda att jag är yngre i sinnet än vad det ser ut som!!
Tack Ida för testet jag knyckte av dej, det känns mycket bättre nu!! ; )
Kram Bittan


Nu e samvetet gott igen!!

Det var inte bara skrillor Lisen behövde utan hon behövde en hjälm oxå så igår var vi tillbaka i samma butik som vi var i när vi köpte skrillorna. Ringde innan för att kolla om de hade någon och det fanns och då expiditen sa vad den kostade så sa hon att om man visade deras butikskort så får man rabatt på det man handlat!! Där har vi förklaringen på det billigare priset på skrillorna!!
Kram Bittan

Dags för ett ord...

...det blir FJÅTAN = fjorton,14 ; )

Dagens äventyr.

I dag har Lisen en kompis här och de ska ner till sjön för att åka skrillor, det har snöat som attan men som tur är så har det slutat. Grann flickorna har redan gått ner, så vi får hoppas på att de skottar!!!! ; ) hihi!! Jag ska nog försöka att hinna med att åka till graven och tända ett ljus och kolla in loppiset i byn.
Kram Bittan

En samvets fråga eller inte??!!

I går var jag och Lisen på stan och köpte skrillor hade pengarna kontant och de kostade 599 på rea hade kostat 899, sedan köpte vi skydd till för 49,90. på kvällen började jag grunna på vad jag hade betalat och kollade lappen som var med skrillorna och när jag kollade kvittot hade hon i kassan tagit 100:- för lite i betalt. Hur hade du gjort, gått till baka och visat kvittot och påtalat felet eller sett det som en extra rabatt???
Kram Bittan

Kallt som tusan.

Vilket väder vi har!!! Det är soligt och kallt, ska nog göra som igår satt i solen i min sovsäck som värmde mej fick lite färg i fejjan. Skönt att vara ute när det är så fint väder jag kan ju inte gå ut för långt då får jag sota för det med värk. 
En sak som är konstigt är att i år har jag fått spatt över att plocka undan julsakerna, ibland har jag tagit bort pyntet och julgranen till nyår men det har jag inte gjort i år. Har börjat plocka undan i dag och ska be gubben att ta ner kartongerna i kväll. Så arbetslös blir jag inte hemma iallafall!! 
Kram Bittan 

Gott nytt år!!

Hoppas att ni har fått en god början på det nya året. Här var vi vakna till kl 3!! Det vankades smörgåstårta och snask, och sedan så tvingade Lisen oss att vara med i Sing Star. Det sjöng vi tills att vi blev hesa sedan så bowlade vi och jag vann!!!!
Nej nu måste jag nog ta fram frukosten, Kram Bittan

RSS 2.0