Knotig ek

Ibland kan man ju undra varför en del träd får så underliga former.                                                              

Bilder från promenaden vid sjön


Gott Nytt År

Det önskar jag er alla!!! Nu är jag klar med allt innan våra gäster kommer och det har varit fullt upp med att städa och bädda mm. Nu är jag lagom trött och då tyckte jag att blogga passade bra. På morgonen vaknade jag kl 4,50 och kunde inte somna om gick ner och kollade in alla bloggkompisar men när jag skulle in på min blogg så funkade det inte så när jag började känna mej trött igen så gick jag och lamej sommnade om och sov till 11,30!!!! Det är ju sanslöst men det behövdes nog. Nej nu ska jag önska er alla ett gott nytt och ha det bra så hörs vi nästa år!! Bilden har jag tagit mot vår sjö.
Kram Bittan                                                                         

Vackert väder

Så här fint väder har vi idag och jag får väl försöka att gå ut och lapa sol och strunta i dammet som syns nu när solen kommit fram. Kram Bittan      


                                                                    Vackert söndagsväder

Dagens bravader.

I dag har jag sovit rätt länge det var skönt för jag har lite feber, det är nog dags att lämna in ett urinprov, så jag var och hämtade ett provtagningskärl på sjukan. Det måste vara en karl som har hittat på den modellen!!! Röret är ca 1cm i diameter och så ska man pricka rätt!! Kanske en lätt sak för en kille men det är då fasen inte lätt om man är tjej!!
Jag och Lisen har varit på stan och köpt födelsedags precent till min systerdotter, vi ska dit och kalasa i morgon. Var oxå på Gasslanders och då köpte jag en berlock till mitt armband, det blev en liten mus pgr av den som Svinto tog i vårat hus. Presentkortet hade jag fått av svärmor. Tack för julklappen!!
Köpte ett Play Station 2 spel till Lisen Twenty2 party det spelar hon på nu och det verkar kul men svårt. Kostade bara 99:- annars är spel så dyra. "Längtar till bilden"
Kram Bittan

Var kul..

..att blogga här för det går så fort att få in ett meddelande!!
Kram Bittan                                    

                                             

Saknar min släkt!!

När det är helg tycker jag att det känns lite extra jobbigt att jag knappast har någon släkt kvar, men man måste försöka att skapa nya egna traditioner och det är inte så lätt alla gånger. har tänt ljus och laggt rosor på graven så att där ser fint ut.
Kram Bittan                                                                                                                               


Kommer att få abstinens.

Var på Erikshjälpen i lördags (öppet lördagar & onsdagar) och då hade de halva priset på allt. Jag och gubben köpte kakelbård till bastun & en ny rosa tröja till Lisen den fick hon som extra julklapp & den passade perfekt. Men nu är det stängt ett tag men jag tror att det är öppet den 3/1 hoppas jag iallafall.  
Kram Bittan                                            kakel till bastun.

Svinto när han var kattunge

                                                                               Den här bilden är på Svinto som liten.   

Envis

Om man är det så kallas det för enrak. Rätt knasigt ord tycker jag!!
Kram Bittan

Städat & sorterat

Vart den här dagen har tagit vägen det vet inte jag, men jag har hunnit med en hel del. Städat, plockat undan, tvättat mm. Måste göra fint för imorgon får vi gäster!! Skrapade två triss lotter som jag köpte i går men det var ingen tur med dem så jag kommer inte att skrapa i tv!! Attans oxå!! Tussa våran honkatt är lite sur för att granen är så låg att den går inte att krypa under, men det går bra att vara bakom oxå!
Kram Bittan


Jul klappar & Julmys

I dag vaknade jag rätt så tidigt och som vanligt så kunde jag inte somna om så det var lika bra att gå upp och städa. I går blev det rätt sent och då blev det inte av att vi plockade undan. Efter rensningen så planterade jag om 2 blommor och satte fram 2 skålar som jag fick igår, en Marimekko Iittala skål  & en Alvar Aalto Ittala skål. Det blev massor med klappar i går och god julmat hos svärmor, hennes brunkål kan man äta tills det kryper ut i öronen. När Lisen vaknat & ätit så hjälpte hon mej med att göra en pild som jag ska ha överst på min blogg, Kommer att kunna skåda så snart  vi kommit på  hur man får in den!!
Kram Bittan
                                          Den här bilden tog vi för något år sedan.


Min dag

I dag vaknade jag såklart jätte tidigt för att jag glömt att stänga av alarmet på klockan, typiskt jag som var uppe länge i går! På förmiddagen så slappade jag lite och somnade om i soffan en liten stund . Sedan gjorde jag och Lisen oss iordning för att åka till Coop & till graven, där tände vi ljus och satte dit små röda nålar i hjärtan kransen. De som jag satt dit innan var av någon slags papp och hade blivit till små smulor. Inte så vackert!! Men nu var det fint och fryser det till lite så klarar sig rosorna mycket längre. När vi kom hem så har det varit fullt ös, laga mat, äta, slå in paket, spela Bingolotto, pynta granen mm.
Hela dagen har Svinto vår katt suttit och glott in i första trappsteget upp till övervåningen och vi har kollat vad det kan vara men nu sent på kvällen så sa jag till honom att han var knäpp som satt så och bara glodde och så vände jag mej om för att gå och kollade bara bakåt för att se om han satt kvar men då hade han en mus i munnen!!! Jag höll på att svimma det är det äckligaste jag vet, han gick mot dörren och jag sa till honom att hålla musen. När jag stängt dörren så illskrek jag!!! Fasen vad äckligt. Lisen stod i duschen och kom ut och undrade vad jag gjorde. Sedan blev det stora belöningen när gubben fått ta musen!!
Nej nu är det dags att sova
God jul på er alla!!
Kram Bittan

                                                                                                                 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0